Hlavní obsah

V norském tunelu hořel kamión, 66 lidí skončilo v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo
Aktualizováno

Šestašedesát lidí muselo být hospitalizováno poté, co se ve více než 11 kilometrů dlouhém tunelu v Norsku nadýchali zplodin z hořícího kamiónu. Informují o tom norská média, podle nichž policie nemá informace, že by někdo přišel o život.

Foto: Andy Clark, Reuters

Ilustrační foto

Článek

List Aftenposten uvedl, že návěs kamiónu začal hořet 3,5 kilometru hluboko v Gudvangském tunelu. Stav osmi lidí je vážný, v ohrožení života ale nejsou. Důvodem hospitalizace byl u všech postižených fakt, že se nadýchali kouře. Všech 66 pacientů by mělo zůstat pod dohledem lékařů až do úterý, napsal list Aftenbladet.

Řidič zasaženého kamiónu z nemocnice telefonicky sdělil, že příčinou požáru byla exploze motoru. Norská média kamión označují za východoevropský. Řidič pracoval pro polského subdodavatele norské firmy, napsal deník Bergens Tidende.

Podle hasičů je jen dílem šťastné náhody, že při incidentu nikdo nezahynul. "Mohli jsme mít dobře 40 mrtvých. Přispělo k tomu štěstí i schopnosti záchranářů," prohlásil šéf místních hasičů Arvid Gilje.

Gudvangský tunel leží v západní části Norska oblíbené turisty kvůli krásným fjordů. Je druhým nejdelším silničním tunelem v této zemi, měří 11,4 kilometru. Vede jím důležitá komunikace E16.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám