Hlavní obsah

V Moskvě při vzletu havarovalo americké letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Na moskevském letišti Vnukovo v úterý při startu havaroval obchodní letoun. Na palubě stroje se nalézali čtyři členové posádky, všichni údajně havárii se zraněními přežili. Ruské úřady původně informovaly, že šlo o německý Airbus A-310, později upřesnily, že havaroval letoun Challenger americké společnosti Ford-Aero. Příčiny nehody dosud známy.

Článek

Dva členové posádky utrpěli zranění, další dva vyvázli bez újmy na zdraví.

Konstantin Fjodorov z leteckého dispečinku řekl ruské státní televizi, že se letadlo směřující do německého Berlína převrátilo a vzňalo při vzletu ve sněhové bouři.

Původní zprávy, že se jedná o Airbus A-310 německé společnosti Germanwings později popřel mluvčí ruského ministerstva pro krizové situace Viktor Belcov. Havarovaný letoun je malý obchodní tryskáč a patří americké firmě Ford-Aero.

Letoun havaroval v 16:50 místního času. Ředitel letiště Vnukovo řekl britské zpravodajské stanici BBC, že letadlo zažádalo o nouzové přistání okamžitě po vzletu, ale nebylo schopno zabrzdit na přistávací ploše.

Příčiny poruchy letounu nejsou dosud známy. Letiště Vnukovo zastavilo přílety i odlety.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám