Hlavní obsah

V Miláně hořelo v domově důchodců, zemřelo šest lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Při požáru v domově důchodců v italském Miláně zemřelo v noci na pátek šest lidí a dalších 81 utrpělo zranění, uvedl serveru list Corriere della Sera.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Požár podle listu vypukl ve via dei Cinquecento kolem 1:20.

Tři lidé jsou podle místního starosty zraněni vážně. Příčina požáru zatím není známá, podle všeho k němu ale došlo náhodně.

Dvě oběti, obyvatelé místnosti, kde požár začal, ženy ve věku 56 a 87 let, uhořely. Další lidé, 73letý muž a tři ženy ve věku 75, 85 a 84 let, zemřeli poté, co se nadýchali kouře. Do nemocnice bylo převezeno celkem 81 lidí, napsal list.

Na místo dorazil i starosta Milána Beppe Sala . Podle prvních zjištění vyšetřovatelů zasáhly plameny část prvního patra. Uvnitř budovy bylo 173 lidí.

Pečovatelské zařízení se nachází ve via dei Cinquecento , v oblíbené čtvrti na jihovýchodě Milána. Casa dei coniugi je zdravotnická rezidence vlastněná magistrátem Milána. Přijímá seniory s různým stupněm nesoběstačnosti, kteří nepotřebují nemocniční služby. Je rozdělena do 12 částí, z nichž dvě jsou věnována pacientům s Alzheimerovou chorobou . Objekt se nachází v třípatrové budově z roku 1920 a má 210 lůžek. Od roku 1955 byl využíván jako pečovatelský dům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám