Hlavní obsah

V Krasnodaru zastřelili zástupce šéfa městské správy pro mobilizaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve městě Krasnodar na jihozápadě Ruska neznámý pachatel zastřelil zástupce šéfa městské správy pro mobilizaci. V pondělí o tom informovala agentura TASS, která se odvolává na justiční zdroj.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Hrob ruského vojáka v obci Dinskaja v Krasnodarském regionu

Článek

„V Krasnodaru byl zavražděn zástupce vedoucího městské správy pro mobilizaci Stanislav Ržickij,“ uvedl zdroj. Řekl také, že podle předběžných informací neznámý útočník několikrát na Ržického vystřelil a pak zmizel. Motiv jeho činu je zatím nejasný, úřady případ vyšetřují jako vraždu.

Ržickij byl kapitánem 2. stupně a velel ponorce Krasnodar, uvedl TASS. Podle telegramového kanálu Baza byl 42letý Ržickij zastřelen v pondělí ráno v jednom z parků ve městě. Vrah ho dlouho sledoval, věděl, kde se pohybuje a pro svůj čin si vybral místo mimo dosah městského kamerového systému, uvedl kanál Baza.

Částečnou mobilizaci k doplnění ztrát ve válce proti Ukrajině vyhlásil ruský prezident Vladimir Putin loni na podzim. O tom, že další mobilizace není nutná, mluvil Putin naposledy v červnu, ale naznačil, že příští vlna odvodů by mohla záviset na tom, jaké cíle si Rusko na Ukrajině klade.

Propuštěním azovských velitelů vrazil Erdogan Putinovi nůž do zad, zhodnotil vlivný ruský senátor

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám