Hlavní obsah

V Hofburgu praskla voda, sídlo rakouského prezidenta je zaplavené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zcela pod vodou se ve středu odpoledne ocitl areál vídeňského Hofburgu, který je mimo jiné sídlem rakouského prezidenta. Příčinou je podle hasičů havárie vodovodního řádu.

Foto: Profimedia.cz

Zaplavené nádvoří Hofburgu

Článek

Podle deníku Der Standard pronikla voda i do sklepení Leopoldinského traktu, v němž má úřad čelného představitele alpské republiky Alexandera Van der Bellena své kanceláře. Pod vodou se ocitlo především hlavní nádvoří palácového komplexu a nádvoří Schweizer Hof. Částečně je zaplavené také náměstí Heldenplatz.

Kolik vody vyteklo na povrch, není zatím jasné, hasiči ale hovoří o „enormním množství“. Dalším únikům se podařilo zamezit zatažením hlavního uzávěru. Na místě zasahovalo pět hasičských vozů a 30 příslušníků jejich posádek.

Co přesně havárii způsobilo, je předmětem dalšího vyšetřování. Hasiči ale vyloučili, že by havárii způsobily stavební práce.

Palácový komplex Hofburg v centru Vídně byl do roku 1918 rezidencí habsburských a habsbursko-lotrinských panovníků. Sídlem rakouského prezidenta je od roku 1945 a své prostory zde mají také Rakouská národní knihovna a několik muzeí.

Jako při povodni. Havárie vodovodu zaplavila ulici v Pardubicích

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám