Hlavní obsah

V Británii zatkli 11 lidí kvůli rasistickým urážkám fotbalistů po finále ME

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Jedenáct lidí zatkli v Británii během vyšetřování rasistických útoků na anglické fotbalisty na internetu po finále mistrovství Evropy, oznámila britská policie. Angličané prohráli, když neuspěli v penaltovém rozstřelu, a mistry Evropy se stali Italové.

Foto: Henry Nicholls, Reuters

Angličtí fanoušci zaplnili před finálovým zápasem s Itálií londýnské náměstí Leicester Square.

Článek

Terčem rasistických urážek na sociálních sítích se stali hráči tmavé pleti Marcus Rashford, Jadon Sancho a Bukayo Saka, kteří neproměnili penalty.

Policie nyní oznámila, že 207 příspěvků na sociálních sítích vyhodnotila jako spáchání trestného činu. Pocházely z 34 účtů v Británii a 123 ze zahraničí. Jedenáct majitelů britských účtů bylo zatčeno, zahraniční případy předala příslušným úřadům v jednotlivých zemích.

Anglická ostuda. Finále fotbalového Eura ve Wembley provázelo násilí

Evropa

„Lidé se domnívají, že se mohou schovat za profil na sociálních sítích a zveřejňovat takové odporné komentáře. Musí si to rozmyslet. Máme vyšetřovatele, kteří vyhledávají urážlivé komentáře v souvislosti se zápasem, a pokud půjde o trestný čin, budou jejich autoři zatčeni,” uvedl policejní důstojník Mark Roberts.

Angličtí fotbaloví fanoušci uráželi německou holčičku, ve sbírce se na ni vybral milion

Koktejl

Příspěvky z dalších účtů se ještě vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám