Hlavní obsah

V Británii mnozí dál nasazují roušku, i když už nemusejí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože nošení roušek na veřejnosti už zákon v Anglii nevyžaduje, mnoho cestujících i nakupujících se rozhodlo používat je i nadále, jak ukázala reportáž listu The Guardian z Birminghamu.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Estelle Fitzová s rouškou před Westminsterským mostem

Článek

Ze stovky lidí, kteří ve čtvrtek ráno přišli na místní železnici, jich mělo roušky 48, přestože nenošení přestalo být ten den v Anglii trestným činem.

Stuart Whitman (50), tamní prodavač, se ke krytí tváře nadšeně hlásil. „Covidu se už tolik nebojím, ale přijde mi mnohem zdravější nosit roušku. Počet nachlazení se mi za poslední léta snížil a nosit roušku není tak špatné,“ řekl podle deníku The Guardian.

Už žádné roušky ani covid pasy. V Anglii skončila omezení

Zahraniční

Jiný názor měl Steve Horne (57): „Já si už žádnou neberu. Jsem plně očkovaný, což mě vede k tomu, že jsem chráněn. Nemůžeme si stále omezovat život kvůli každé variantě.“

Jiní ale připomínali přetrvávající vysoké počty nákaz a uváděli to jako jeden z hlavních důvodů, proč si stále zakrývají obličej. „Nechaly jsme se očkovat, ale to nezabrání tomu, abyste se nakazili,“ prohlásila Shelia Robertsová (74) za sebe a svou přítelkyni.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám