Hlavní obsah

V Borodjance uvázla pod troskami stovka lidí, záchranáři k nim nemohou kvůli palbě

Zhruba stovka lidí se nachází pod troskami domů v Borodjance, městečku asi 60 kilometrů od Kyjeva. Kvůli neustávajícím bojům se k nim záchranáři nemohou dostat, píše agentura Unian s odvoláním na zprávy ukrajinské služby pro mimořádné události.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záběry z dronu ukazují trosky a zkázu ve městě Borodjanka nedaleko KyjevaVideo: Reuters

 
Článek

Záchranáři se pokoušeli k lidem dostat, ale ocitli se pod palbou a byli nuceni se vrátit. Ruské síly ani nedovolí, aby byl vytvořen koridor pro evakuaci civilních obyvatel městečka, píše agentura Unian.

Foto: Reuters

Záběry z dronu ukazují trosky a zkázu ve městě Borodjanka nedaleko Kyjeva.

Městečko Borodjanka dva dny bombardovaly ruské síly. Zasaženo bylo několik obytných budov a prostranství zdejší školky. Na videu je vidět zhruba 20metrová díra uprostřed jedné z budov. Útok nepřežilo několik civilistů, napsal na Twitteru ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

Letecké snímky z Borodjanky ukazují naprostou zkázu

Zahraniční

Borodjanka je městečko se zhruba 13 tisíci obyvateli, leží na řece Zdvyž, která je pravým přítokem řeky Teteriv.

Silné ostřelování zažila i vesnice Marchalivka, která je asi deset kilometrů od Kyjeva. Následkem ostřelování hořelo osm rodinných domů. Zpod trosek domů se podařilo zatím zachránit nejméně tři osoby včetně dvou dětí. Počty obětí se upřesňují, zatím se hovoří o pěti mrtvých včetně tří dětí.

Foto: State Emergency Service, Reuters

Snímek ze zničené vesnice Marchalivka

Na fotografiích, které úřady zveřejnily, jsou vidět zcela poničené domy a příslušníci záchranných složek, kteří se spolu s lidmi v civilním oblečení, zřejmě místními obyvateli, probírají sutinami.

Reklama

Výběr článků

Načítám