Hlavní obsah

V Birminghamu hoří továrna na recyklaci plastů, požár způsobil letící lampión

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Birmingham

Ohromný požár zasáhl před pondělní půlnocí továrnu na recyklaci plastů v Birminghamu. Dým stoupá až do výše 1800 metrů a mohl by zkomplikovat provoz na místním mezinárodním letišti. U požáru zasahuje přes 200 hasičů. Podle nich mohl oheň způsobit letící hořící lampión, který do areálu spadl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Továrnu na recyklaci plastů v Birminghamu zachvátil mohutný požárVideo: Reuters

 
Článek

V továrně J Young se nachází až sto tisíc tun papíru a umělých hmot. Kromě hasičů, kteří mají na místě i vozidla s hydraulickými plošinami, zasahují také zdravotníci a speciální tým pro zneškodnění nebezpečného materiálu HART.

„Zdravotníci ze sanitek ošetřili jedenáct pacientů s různými zraněními. Tři byli později preventivně převezeni do nemocnice na pozorování,“ řekl mluvčí záchranné služby z West Midlands.

Foto: ČTK/AP

Dým stoupal do výše 1800 metrů.

Velitel hasičů Steve Vincent dodal, že zatím nebyl nikdo evakuován, protože továrna se nachází v průmyslové čtvrti. Několik zasahujících hasičů ale podle něj utrpělo zranění.

Největší problémy dělá stoupající horký dým leteckým dispečerům. Zatím ale neodklánějí žádné lety a ani to neplánují, nemohou to ale vyloučit.

Podle svědků požáru předcházelo několik explozí.  Agentura AP uvedla s odvoláním na úřady, že požár zřejmě způsobil letící hořící lampión. Byl viděn na průmyslových kamerách těsně před začátkem požáru.

Foto: Darren Staples, Reuters

Kouř z továrny bylo vidět i z centra Birminghamu.

Reklama

Výběr článků

Načítám