Hlavní obsah

Ukrajinské dobrovolníky přistihli s nacistickými symboly na výstroji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dobrovolníci bojující na východní Ukrajině v praporu Azov nosí výstroj s nacistickými symboly. Uvedla to tento týden německá televize ZDF.

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Příslušníci dobrovolnického praporu Azov

Článek

Moskevský korespondent Bernhard Lichte v reportáži ukázal vojáka se svastikou na přilbě a druhého, který měl na výstroji znak nacistických oddílů SS. Doplnil, že „vládní síly posilují prapory dobrovolníků z téměř všech stran politického spektra“.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Reportáž byla pořízena minulý týden ve spolupráci se štábem norské televize TV2.

„Natáčeli jsme reportáž o ukrajinském praporu Azov ve východním městě Urzuf, když jsme na tyto vojáky narazili,“ uvedl dopisovatel norské stanice Oysten Bogen televizi NBC News.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Kyjev

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

Dodal, že jen o pár minut dříve se ptal mluvčího praporu, zda jsou v jeho řadách nějací fašisté, jak Rusko a ukrajinští separatisté označují vládu v Kyjevě a její síly. Dostalo se mu odpovědi, že nikoliv: „Rozhodně ne, jsme jen ukrajinští nacionalisté.”

Reklama

Související články

Polsko začalo opět posílat plyn Ukrajině

Polsko obnovilo zpětné dodávky ruského plynu na Ukrajinu. Varšava plyn od středy neposílala kvůli omezeným dodávkám z Ruska. Ty hlásily i Slovensko, Rakousko...

Výběr článků

Načítám