Hlavní obsah

Ukrajinci postupují pomalu, ale dosáhli taktického překvapení, uvádějí Britové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajina se v protiofenzivě proti ruským okupantům na jihu země soustředí na malé bezprostřední cíle, ale dosáhla taktického překvapení, uvedla v sobotu britská rozvědka. Ukrajinci podle ní využívají slabých stránek ruské armády.

V Chersonské oblasti při ukrajinských protiofenzivních bojích vybuchuje munice.Video: Reuters

 
Článek

Podle britské tajné služby Ukrajina využívá slabou logistiku, administrativu a vedení ruských ozbrojených sil. Operace ukrajinských sil západně od řeky Dněpr ale podle ní mají pouze omezené bezprostřední cíle.

Protiofenzivu zahájily ukrajinské síly na jihu země na konci srpna, soustředí se na Ruskem okupovanou Chersonskou oblast.

Na Dněpru se podle ukrajinských představitelů daří ničit přívozy, které Rusové vyžívají. V uplynulém týdnu měli Ukrajinci zasáhnout i pontonový most nedaleko již dříve poničeného strategického Antonivského železničního mostu.

Na Ukrajině krvácí elita ruských ozbrojených sil

Zahraniční

Ukrajinské letectvo podle armádního velení v uplynulém týdnu udeřilo na 16 ruských opěrných bodů, skladů munice a míst, kde ruská armáda shromažďuje jednotky, zbraně a další vybavení.

S pokračujícími boji na Donbasu a v Charkovské oblasti bude klíčové rozhodnutí ruských velitelů, kam nasadit operační záložní síly, dodali Britové.

Reklama

Výběr článků

Načítám