Hlavní obsah

U Švédska se v bouřce potopila loď, posádka se pohřešuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

U švédských břehů se v pátek ráno potopila norská nákladní loď. Na její palubě bylo šest lidí. Všichni jsou pohřešováni a pátrá se po nich. V oblasti byla bouřka. Sedmdesát metrů dlouhá loď Langeland vezla náklad kamene. O pomoc zavolala v šest hodin ráno. Plavidlo bylo na cestě do přístavu Moss v Norsku.

Článek

Vrtulníky a záchranné čluny nyní pátrají po posádce. Podle vedoucího záchranné operace Bingera Knutssona byly nalezeny záchranné vesty, čluny a trosky, loď ani posádku ale záchranáři nezahlédli. Na lodi byli muži z Ruska a Polska, s nákladem plavidlo vážilo 2500 tun.

"Za nehodou je pravděpodobně silný vítr, loď se zřejmě chtěla před ním ukrýt v Kosterově fjordu," uvedla Laila Svendsenová z dispečinku dopravy. V jeho blízkosti se zřejmě plavidlo potopilo.

Kvůli počasí měla v oblasti problémy i čínská loď. Záchranáři museli evakuovat 23 členů její posádky, protože loď byla poškozená a unikalo z ní palivo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám