Hlavní obsah

U rusko-afrického summitu v Petrohradu je přítomen i Prigožin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrohrad

Rusko-africkému summitu v Petrohradu je přítomen také majitel Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin. Potvrzuje to fotografie šéfa Ruského domu ve Středoafrické republice Dmitrije Sytého, na které Prigožin pózuje s jedním z vyslanců této země.

Foto: Concord Press Service
Článek

„Pan vyslanec se se mnou podělil o první fotku ze summitu. Vidíme na ní známé tváře,“ přidal Sytyj komentář k fotografii.

Prigožin oficiálně na summitu žádnou funkci nezastává. Podle serveru Fontanka byl snímek pořízen v petrohradském hotelu Trezzini, který vlastní Prigožinova rodina.

Fontanka zároveň dodala, že zatím není známo, s kým Prigožin na fotografii je. Nejedná se totiž o prezidenta ani premiéra Středoafrické republiky.

Stejnou fotografií se pochlubilo několik médií, které dříve spadaly pod Prigožinovo impérium.

Na okraj summitu se měl šéf wagnerovců setkat se zástupci Středoafrické republiky, Mali a Nigeru. Tedy zemí, ve kterých je citelně znát přítomnost jeho soukromé armády.

Prigožin upadl v nemilost ruského prezidenta Vladimira Putina po krátkém tažení svých žoldnéřů na Moskvu z konce června, kam si podle vlastních slov chtěl dojít pro ministra obrany Sergeje Šojgua a náčelníka generálního štábu Valerije Gerasimova. Putin marš označil za „kudlu do zad“.

Wagnerovci po několika hodinách nakonec své tažení ukončili. Prigožin přistoupil na dohodu, kterou mu z dlouhodobé známosti vyjednal běloruský vůdce Alexandr Lukašenko.

Výměnou za beztrestnost v Rusku měl Prigožin se svými žoldnéři najít azyl v Bělorusku. Od konce tažení se však o jeho trvalejším pobytu spíš spekuluje.

Prigožin si nechal posílat panny, aby si prodloužil mládí, tvrdí mladá žena

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám