Hlavní obsah

Tureckou loď u Oděsy zasáhla střela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara

Tureckou nákladní loď zasáhla poblíž ukrajinského přístavního města Oděsa střela. Nikdo z 19členné posádky nebyl zraněn, loď ani nežádala o pomoc a plaví se dál směrem do Rumunska.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Loď nesoucí název Yasa Jupiter patří tureckému podnikateli Yalçinu Sabancimu, devatenáctičlennou posádku tvoří osm Turků a jedenáct Ukrajinců. Plavidlo se plaví pod vlajkou Marshallových ostrovů.

„Po zjištění, že střela zasáhla loď Yasa Jupiter, nežádala posádka o pomoc. Zjistili jsme, že nedošlo ke ztrátám na životech a plavba je nadále bezpečná,” uvedlo turecké generální ředitelství námořních záležitostí.

Střela zasáhla nákladní prostor lodi a vysklila několik oken na kapitánském můstku.

Ukrajina patří k největším vývozcům co se týče zemědělství, podle amerického ministerstva zemědělství se podílí na 12 procentech vývozu pšenice a 13 procentech vývozu kukuřice.

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan ruský útok na Ukrajinu ve čtvrtek odsoudil. Ankara invazi označila za porušení ukrajinské suverenity.

Reklama

Výběr článků

Načítám