Hlavní obsah

Tureckou Antalyi pustoší lesní požár

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozsáhlý lesní požár pustoší od pondělka i tureckou provincii Antalya. Podle listu Hürriyet je nejhorší situace v okresu Kemer, kde hoří lesní porost na 120 hektarech půdy.

Foto: Profimedia.cz

Hašení červnového požáru v Antalyi. Ilustrační foto

Článek

V Kemeru se požár podle listu rozhořel v pondělí večer. Během noci se plameny zakously do stovky hektarů lesního porostu, v úterý se oheň rozšířil na plochu 120 hektarů.

V terénu přitom zasahovalo 1050 hasičů se dvěma stovkami vozidel včetně cisteren, deset letadel a 22 vrtulníků.

Hašení jim znesnadňoval velmi silný vítr, čtyřicetistupňové vedro a nepřístupný terén kemerského národního parku, kde se nacházelo několik ohnisek požáru.

Foto: Profimedia.cz

Při hašení lesních požárů pomáhají také vrtulníky. Ilustrační foto

Podle ministra kultury a cestovního ruchu Mehmeta Nursiho Ersoye se plameny zatím nerozšířily do obydlených oblastí a evakuace Kemerské státní nemocnice byla pouze preventivní.

Z centrální části Rhodu je spálená země, hlásí z místa reportér Novinek

Evropa

V úterý večer se vítr utišil a hasiči doufali, že se jim v noci na středu podaří požár na hranici národního parku dostat pod kontrolu.

Podle Hürriyetu hořel v úterý lesní porost také v okrese Saruhanlı v provincii Manisa a více než 12 hodin trvalo hasičům, než uhasili plameny v jižní provincii Kahramanmaraş těžce poničené únorovým zemětřesením.

Na řeckém ostrově Euboia se zřítilo hasicí letadlo, dva piloti jsou mrtví

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám