Hlavní obsah

Tři muži unesli v Itálii autobus s cestujícími

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRECATE

Tři muži z Albánie, unesli v úterý odpoledne autobus na dálnici mezi piemontskými městy Novara a Alessandria. Policie únos překazila, zraněn byl pouze jeden z cestujících, který se snažil proti únoscům zakročit.

Článek

Podle italské agentury přinutili tři únosci řidiče, aby vozidlo tamějšího regionálního autobusu obrátil opačným směrem, policie jim ale zabránila v další jízdě postavením zátarasů.

Útočníci poté přinutili cestující vystoupit z autobusu a vozidlo zapálili. Autobus patří firmě Arfea a zajišťuje místní dopravu v Piemontu.

Jeden z pasažérů autobusu, policista, který byl v tu chvíli mimo službu, byl  pobodán, když se snažil proti únoscům zasáhnout. Jeho zranění ale nejsou vážná. Autobus byl na cestě do města Novara, které se nachází 95 kilometrů na sever od Turína.

Stanice Frekvence 1 v úterý večer s odkazem na italská média informovala o tom, že se mělo v autobuse nacházet velké množství dělníků původem z České republiky. Mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Opletalová však tuto zprávu popřela. "Tuto informaci jsme ověřovali u italských úřadů včetně tamního ministerstva vnitra. Nepotvrdila se, v autobuse cestovali pouze Italové."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám