Hlavní obsah

Tajné lety Aeroflotu obcházejí karanténu, tvrdí ruský tisk

Právo, doh

Největší ruské aerolinky Aeroflot soustavně obcházejí zákazy cestování vyhlášené kvůli pandemii koronaviru, tvrdí tamní list Vědomosti. Odvolává se přitom na zaměstnance této a dalších leteckých společností i data monitorovacího serveru Flightradar24.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V Rusku od konce března platí zákaz mezinárodních dopravních letů. Výjimkou jsou pouze repatriační lety, další výjimky musejí mít povolení federální agentury Rosaviacia i regulačního úřadu druhé dotčené země. Aeroflot nicméně každý týden létá z Moskvy do Frankfurtu, Paříže, Londýna, New Yorku, Soulu, Tel Avivu, Nice a Barcelony, podotýká list s tím, že naposledy přibyl Řím.

Ruské aerolinky Aeroflot jsou nejdochvilnější na světě

Cestování

„Lety jsou registrované jako nákladní, ale se souhlasem Rosaviacije se na ně prodávají letenky,“ řekli Vědomostem pod podmínkou anonymity dva zaměstnanci Aeroflotu. Samotná společnost nechtěla informace komentovat.

Přestože prodej letenek není inzerován, poptávka je dle zasvěcených velmi vysoká. Objednat si je mohou jen lidé s povolením k trvalému pobytu v EU, aby po příletu prošli kontrolami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám