Hlavní obsah

Syřany a Pákistánce v Kolíně nad Rýnem napadly skupiny násilníků

Kolín nad Rýnem
Aktualizováno

Skupiny násilníků v Kolíně nad Rýnem napadly několik lidí původem z Pákistánu a Sýrie. Podle serveru magazínu Der Spiegel se to stalo v neděli večer. Není jasné, zda incidenty souvisejí s napadáním a obtěžováním žen během silvestrovské noci.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Jeden incident se udál u kolínského hlavního nádraží.

Článek

Nejprve v 18.40 hodin napadla u hlavního nádraží skupina asi dvaceti útočníků šest Pákistánců. Dva z nich museli být následně převezeni do nemocnice. Po ošetření byli propuštěni.

Dvacet minut po prvním útoku následoval další, při němž pět lidí napadlo člověka původem ze Sýrie.

Policie incidenty vyšetřuje jako těžká ublížení na zdraví, uvedl Spiegel. Není jasné, zda spolu oba případy souvisejí.

Místní list Express uvedl, že za útoky zřejmě stojí skupiny chuligánů, kteří se na Facebooku domlouvali, že vyrazí do centra města „na lov”. Podle Spiegelu policie obdržela předem zprávy o tom, že se chystají v centru provokace, takže nasadila posily.

Ve večerních hodinách pak policie zadržela čtyři lidi. Není jasné, zda byli mezi útočníky. Policie nicméně vznesla dvě obvinění.

Kolínská policie v souvislosti se silvestrovskými událostmi zaregistrovala už 516 hlášení o napadení, obtěžování a krádeži. Mezi podezřelými jsou cizinci včetně žadatelů o azyl ze severní Afriky a arabského světa. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám