Hlavní obsah

Syřan žije v Německu se čtyřmi manželkami a 22 dětmi na dávkách. Na práci nemá čas

Berlín

V německém Montabauru a okolí žije syrský uprchlík, který do Německa přišel i se svými čtyřmi manželkami a 22 dětmi. Podle listů Bild a Rhein-Zeitung pobírá rodina dávky. Vydělávat prací si prý nemůže.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Migranti čekají na registraci na sociálním úřadě v Berlíně. Fotografie je z loňského roku.

Článek

„Podle naší víry mám povinnost navštěvovat každou rodinu stejně a nikoho neupřednostňovat. Jsem prakticky pořád na cestě za rodinou, ačkoliv bych rád pracoval,“ řekl Syřan, který měl v Sýrii firmu poskytující různé autoslužby a podle listu Rhein-Zeitung měl v Sýrii velký dům a služebnictvo, ale nyní pobírá s rodinou dávky.

Ghazia A. před válkou v Sýrii utekl v loňském roce a přes Turecko se vydal do Německa i se čtyřmi manželkami, dvanácti dcerami a deseti syny ve věku jeden rok až dvaadvacet let. Pouze jedna dospělá dcera nyní žije v Saúdské Arábii, kde se provdala.

Muslimové si mohou vzít více manželek za předpokladu, že je uživí. Německo ovšem polygamii neuznává, takže Ghazia musel označit jen jednu ze svých žen za manželku a ostatní jako partnerky a matky svých dětí, uvedl Bild.

Ustavičně na cestě

Ghazia se svou oficiální manželkou žije ve městě Montabaur, kde bydlel pilot aerolinií Germanwings Andreas Lubitz, který loni s letadlem plným lidí spáchal sebevraždu nárazem do úbočí hory ve francouzských Alpách. Ostatní Ghaziovy ženy a děti žijí v širším okolí, takže je Syřan často z domova pryč, aby se postaral i o ně.

Zástupce montabaurské radnice Guido Göbel připustil, že to jsou jisté náklady, ale dodal, že se jedná o výjimečný případ.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám