Hlavní obsah

Stojíme za vámi a vždy budeme. Podporu Česku vyjádřili také slovenští politici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenské politické špičky v neděli vyjádřily podporu České republice. Reagovaly tak na sobotní zprávu o zapojení ruských tajných služeb do výbuchu muničního skladu z roku 2014.

Foto: Zuzana Čaputová/Facebook

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová

Článek

„Slovensko podrobně sleduje údajné podvratné činnosti vedené zahraničními aktéry, které vyústily do ztráty životů a obrovských škod ve Vrběticích,“ reagovala na informace české vlády slovenská prezidentka Zuzana Čaputová.

Slovenský premiér Eduard Heger vyjádřil Praze plnou podporu za rozhodnutí vyhostit 18 zaměstnanců ruského velvyslanectví v ČR. „Při mé nedávné návštěvě Prahy jsem dal jasně najevo, že Česká republika je našim nejbližším spojencem v Evropské unii i v NATO. Slovensko bude vždy stát po boku ČR, kdykoli to bude potřebné,“ uvedl slovenský ministerský předseda.

Spojené království stojí za Českem, ujistil Londýn

Evropa

Podporu vyjádřil také šéf slovenské diplomacie Ivan Korčok, který telefonoval se svým českým partnerem Janem Hamáčkem. „Tyto okolnosti potvrzují dlouhodobé zjištění našich zpravodajských služeb, že naše země jsou cílem operací zaměřených proti jejich bezpečnosti a stabilitě,“ konstatoval Korčok.

Vládní strana Svoboda a Solidarita (SaS) označila zprávy z Česka za šokující a podle SaS by měla být svolána bezpečnostní rada Slovenské republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám