Hlavní obsah

Šrapnel z ruské rakety v Oděse uvěznil penzistu v posteli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oděsa

Drama se šťastným koncem zažil důchodce z jihoukrajinské Oděsy, jehož dům v noci na úterý zasáhla ruská raketa. Šrapnel, který na něj spadl, jej uvěznil přímo v posteli. Zraněného muže nakonec s pomocí sousedů vyprostila až policejní hlídka, která následně zveřejnila video ze záchrany.

Foto: Ukrainian Armed Forces, Reuters

Část ruské střely Kalibr po zásahu budovy v Oděse

Článek

Čtyřiasedmdesátiletý důchodce byl během ruského ostřelování doma se svou manželkou, ta jej však sama vytáhnout nedokázala. Žena proto vyběhla ven a začala shánět pomoc, napsala agentura Unian.

„Hlídka, která na místo dorazila jako první, uviděla díru ve střeše domu. Při vstupu do místnosti našli muže, který byl zablokován zbytkem rakety a nemohl se pohnout,“ uvedla v prohlášení tamní policie.

„Je živý?“ ptá se nejprve na zveřejněných záběrech hlídka, která v pobořeném domě stojí nad zavaleným mužem. „Ano, ano,“ přitakává vedle stojící žena. „Všechno je v pořádku, hned vás vytáhneme,“ volají následně policisté.

Moskva: Odveta za Kerčský most

Vyproštění ale nebylo jednoduché. Muž během záchrany křičel bolestí – kromě zranění utrpěných během ruského ostřelování měl také z dřívějška bolavou ruku, což vytažení komplikovalo. Nakonec se však penzistu policistům s pomocí sousedů z trosek podařilo dostat a muže k ošetření odvezla přivolaná záchranka.

Rusové v noci na úterý útočili na přístavy Oděsu a Mykolajiv, Moskva údery označila za odvetu za pondělní poničení Kerčského mostu. Podle Kyjeva útočilo Rusko desítkami dronů íránské výroby a šesti střelami Kalibr. V mykolajivském přístavu propukl požár, v Oděse byla poškozena přístavní infrastruktura a několik domů.

Rusko zaútočilo na jižní a východní část Ukrajiny

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám