Hlavní obsah

Špiónka Chapmanová se přidala k Putinově mládeži

– Moskva

Anna Chapmanová, kterou v létě vyhostily Spojené státy jako spící agentku, se přidala k mládežnickému křídlu strany Sjednocené Rusko premiéra Vladimira Putina. Její zvolení do funkce vedoucí společenské rady na svých internetových stránkách ve středu potvrdila organizace Mladá stráž.

Foto: Sergei Karpukhin, Reuters

Anna Chapmanová

Článek

Osmadvacetiletá Chapmanová byla v létě vyhoštěna společně s devíti dalšími podezřelými výměnou za čtyři osoby odsouzené v Rusku za špionáž pro USA. Podle listu Kommersant skupinu zradil plukovník ruské vojenské rozvědky SVR Ščerbakov, který měl léta na starosti agenty působící pod falešnou identitou. Podle deníku je Ščerbakov na útěku.

Zatímco většina vyhoštěných agentů se na veřejnosti neangažuje, není to případ mladé a sličné Chapmanové. Od recepce, které se skupině dostalo na přivítanou od premiéra Putina, se už jako poradkyně banky Fondservisbank objevila na Bajkonoru u slavnostního startu raketoplánu Sojuz k Mezinárodní vesmírné stanici (ISS) a dala se ve spodním prádle vyfotit pro pánský magazín. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám