Hlavní obsah

Spiklenci v Německu už objednali ušití uniforem pro novou armádu

Část Říšských občanů, jejichž plány zhatil minulý týden zátah bezpečnostních složek, v přípravě převratu ve Spolkové republice pokročila natolik, že připravila podrobné plány, objednala stejnokroje pro novou popřevratovou armádu a  komunikovala přes mobily pro šifrované vzkazy. S odvoláním na zasvěcené zdroje o tom informoval list Süddeutsche Zeitung (SZ).

Foto: Roessler Boris, ČTK

Princ Heinrich XIII. z Reussu patří mezi skupinu lidí podezřelých z plánu svrhnout německou vládu.

Článek

Síť zamýšlela ustavit vládu kolem prince Heinricha XIII. (71) z Reussu. Zbraně pro vojenské křídlo podle všeho sháněl exradní za AfD ze Saska, sportovní střelec a legální držitel zbraně.

Z přípravy puče v Německu je podezřelý i známý šéfkuchař

Evropa

Komando složené z bývalých vojáků mělo vtrhnout do německého parlamentu a spoutat poslance. V rozhlase se pak mělo vysílat kódové slovo, signál pro ochromení energetické sítě. „Den X se měl konat v březnu, poté na začátku září,“ napsal SZ s tím, že spiklenci počítali, že budou mít na své straně „tisíce vojáků a policistů“.

Bezpečnostní orgány se stále více obávaly, že někteří z podezřelých by již mohli být natolik zradikalizovaní, že by v případě potřeby zaútočili sami. Vyšetřovatele ze Spolkového kriminální úřadu znepokojilo zejména to, že mezi podezřelými z plánování teroru bylo údajně několik bývalých vojáků bundeswehru a legálních držitelů zbraní.

Působí to spíš jako PR akce. Razie proti pučistům v Německu vzbuzuje pochybnosti

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám