Hlavní obsah

Soud uznal vinným suffolského škrtiče z vražd pěti prostitutek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

IPSWICH
Aktualizováno

Porota u soudu v anglickém Ipswichi označila ve čtvrtek za vraha pěti prostitutek 49letého Steva Wrighta. Ten vinu popírá, i když přiznal, že ženy znal a setkal se s nimi, což potvrdil i test DNA. V pátek ho odsoudil na doživotí.

Foto: REUTERS, Reuters

Sufffolkský škrtič Steve Wright

Článek

Wright před soudem přiznal, že měl sexuální styk se čtyřmi z pěti zavražděných žen. Test DNA i stopy krve, textilní vlákna a další důkazy potvrdily spojitost mezi Wrightem a vraždami, za které mu hrozí až doživotí.

Podle žaloby si Wright ale všech pět žen z hrabství Suffolk „záměrně vybral a zavraždil je“ během šesti a půl týdne.

Pět vražd otřáslo Suffolkem

Případ zahájilo 1. listopadu pátrání po první oběti, nezvěstné devatenáctileté Taniy Nicolové. O dva týdny později se začalo velké vyšetřování, protože nezvěstná byla i 25letá Gemma Aadamsová a oba případy se vyznačovaly „nápadnou podobností“.

Tělo Adamsové bylo nalezeno 2. prosince. Tělo Nicolové bylo nalezeno v potoce 8. prosince. O dva dny později objevil motorista tělo další zmizelé 24leté Anneli Aldertonové, které mrtvá ležela s rozpaženýma rukama, jako by byla ukřižovaná. Do stejné pozice bylo naaranžované i tělo Annette Nichollsové, která byla nalezena jako poslední po těle Pauly Clenellové.

Všechna těla byla nalezena v okolí Ipswiche v hrabství Suffolk, což byl důvod, proč se pachateli přezdívalo "suffolkský škrtič".

Wright by několik dní sledován než byl 19. prosince zadržen. O dva dny později byl obžalován.

Nebyl to první střet Wrighta se zákonem. Když v roce 2001 pracoval v hotelu Brook ve Felixstowe, ukradl několik set liber z příruční pokladny, za což byl odsouzen ke stu hodinám veřejných prací

Reklama

Související témata:

Související články

Anglie se bojí sériového vraha prostitutek

U východoanglického města Ipswich se v posledních osmi dnech našly mrtvoly tří prostitutek a jedna další se pohřešuje. Policie vyzvala všechny místní ženy,...

Britská policie má zřejmě škrtičovu DNA

Britská policie pátrající po vrahovi pěti prostitutek podle deníku The Sun ve středu získala vzorky DNA zřejmého pachatele ze tří míst, kde byly nalezeny mrtvé...

Výběr článků

Načítám