Hlavní obsah

Slovensko nechce zavést kontroly na hranicích s Maďarskem

Zavedení kontrol na slovensko-maďarské hranici by nepřineslo efekt, Slovensko proto nadále prosazuje lepší zabezpečení vnější ochrany hranic Schengenu. V souvislosti s nelegální migrací to v úterý řekl slovenský ministr vnitra Roman Mikulec.

Foto: Policie SR

Slovensko nechce zavést kontroly na hranicích s Maďarskem.

Článek

Slovensko nechce zavést kontroly na hranicích s Maďarskem také s ohledem na značné množství občanů Slovenské republiky, kteří bydlí v příhraničních oblastech Maďarska.

„Je zcestné si myslet, že dokážeme hermeticky uzavřít hranice a neprojde ani noha. To je nereálné. Proto říkáme, že řešením je spojit jednotlivé země a zabezpečit ochranu vnější hranice,“ uvedl Mikulec. Slovensko už poslalo na srbsko-maďarskou hranici 40 policistů.

Maďarsko je jako jediná západní země pro mír na Ukrajině, tvrdí ministr

Zahraniční

Z důvodu zvýšeného počtu nelegálních migrantů působí po celém území Slovenska zvýšený počet policejních hlídek. „Evropská komise musí jednat s Tureckem a Srbskem,“ konstatoval slovenský ministr vnitra s tím, že je třeba se bavit o readmisních dohodách.

U hranic s Českou republikou v obci Kúty postavili Slováci stanové městečko pro migranty. Ministerstvo vnitra Novinkám potvrdilo, že jeho kapacita je v současnosti asi 200 osob.

„Počty se mění velmi rychle, protože stanové městečko je vnímano jako krátká zastávka na cestě do západní Evropy. Ve stanovém městečku zůstávají v průměru dva až tři dny,“ dodalo ministerstvo vnitra.

Většinu nelegálních migrantů tvoří Syřané, jejichž vyhoštění brání válečný stav v jejich zemi.

Češi nás všechny zfackovali a vrátili za hranici, tvrdí syrský uprchlík

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám