Hlavní obsah

Slovenská policie prokopává pozemek, hledá tělo Češky

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U slovenského města Stará Turá prohledává slovenská policie pozemek přítele zmizelé 29leté Češky Renáty Gašparové. Těhotná Renáta zmizela bez stopy v říjnu 2012, když se měla na Slovensku setkat se svým přítelem Dominikem (30).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Po Renátě vyhlásila pátrání česká policie a požádala o spolupráci slovenské kolegy. Ti v uplynulých dnech prohledali pomocí bagru pozemek za rodinným domem Dominikových rodičů. Existuje podezření, že Renátino tělo se může nacházet právě zde.

Ostatky zmizelé ženy však policie zatím nenašla, ale Dominik skončil v cele předběžného zadržení. „Zatím nebudeme podávat žádné informace,“ uvedla policejní mluvčí Elena Antalová.

Renáta žila s Dominikem přes čtyři roky, rozešli se kvůli jeho nevěře. Žena po rozchodu bydlela na ubytovně v Uherském Hradišti. Po čase Renáta zjistila, že čeká dítě. V sedmém měsíci těhotenství odjela na Slovensko za expřítelem, aby se domluvila na placení alimentů. Od té doby jí nikdo neviděl.

Nové události rozjitřily staré rány Vlasty Gašparové (48), která již přes rok hledá svoji dceru. „Nepřeji to nikomu zažít. V den, kdy zmizela, jsme se měly setkat. Zavolala mi, že ještě zajede za Dominikem, aby si promluvili o alimentech. Od té doby mi nezvedla telefon. Hned jsem říkala, že v tom má prsty on,“ cituje deník Nový čas Gašparovou. Matka přitom ohlásila zmizení dcery až po dvou měsících, co pátrání po Renátě značně zkomplikovalo.

Sousedé považují Dominika za podivína. „Chodíval po lese v neprůstřelné vestě, s pistolemi, které vlastnil legálně, postavil si dřevěné indiánské týpí, v němž žil,“ řekl jeden ze sousedů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám