Hlavní obsah

Slovenská ministryně nechce mísit kultury. Bydlí ale v Rakousku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská ministryně kultury Martina Šimkovičová (SNS) odmítá přimíchávání kultur do té slovenské a vyjádřila přesvědčení, že slovenskou kulturu je potřeba očistit od cizích vlivů. To jí však nebrání, aby bydlela v obci Kittsee v sousedním Rakousku, kde její dcera Sofia navštěvuje místní školu.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská ministryně kultury Martina Šimkovičová

Článek

Týdeník Plus 7 dní konstatoval, že škola je jen několik ulic od bydliště ministryně kultury, ale její dceru vozí do školy vládní limuzína.

Šimkovičová pak pokračuje do Bratislavy na jednání vlády. „Řidič je příslušníkem policejního sboru,“ upozornil týdeník.

Uvedl také, že ministryně má tři děti: syn Marco (19) zůstal žít po rozvodu rodičů s otcem a dcera je s matkou v Rakousku. Nejstarší dcera Petra (32) z prvního manželství žije ve Spojených státech amerických.

„Koncem září se jí narodilo první dítě. Šimkovičové první vnouče tak má zjevně americké občanství,“ upozornil Plus 7 dní.

Slovenská ministryně kultury moderuje v televizi, porušuje tím zákon

Evropa

Bývalá moderátorka televize Markíza se odstěhovala do Rakouska už před deseti lety a rodina bydlela ve vile v obci Prellenkirchen. „Po rozvodu si to namířila blíž ke slovenským hranicím,“ dodal týdeník.

Po nástupu do funkce ministryně kultury se Šimkovičová nechala slyšet, že slovenskou kulturu je potřeba očistit od cizích vlivů, je potřeba se soustředit pouze na slovenské prvky, posilování kulturních tradic a dědictví slovenského národa.

„Kultura slovenského lidu má být slovenská. Slovenská a žádná jiná. Tolerujeme jiné kultury, ale naše kultura není mísení jiných kultur,“ zdůraznila Šimkovičová.

Politička byla poprvé zvolená do parlamentu v roce 2016 na kandidátce hnutí Jsme rodina. Pak působila jako moderátorka internetové televize TV Slovan. Do parlamentu se letos dostala na kandidátce SNS, která ji nominovala na post ministryně kultury.

Již pár dní po nástupu do funkce se Šimkovičová „zviditelnila“ dopisem svému českému kolegovi Martinu Baxovi při příležitosti 105. výročí vzniku Československa. Dokument vyvolal kvůli naivnímu obsahu a kostrbaté stylistice tvrdou kritiku až posměch.

„Příště někdo gramotný.“ Slovenská ministryně kultury má ostudu za dopis českému kolegovi

Evropa

K nejbližším spolupracovníkům patří konspirátor Machala

Generálním tajemníkem služebního úřadu ministerstva kultury se stal obdivovatel ruského prezidenta Vladimira Putina a konspirátor Lukáš Machala.

Před několika lety sdílel „odhalení“ českého anonymního webu, podle kterého muslimské migranty posílají do Evropy ilumináti. Je rovněž příznivcem konspirační teorie o práškování lidí z letadel (chemtrails).

V říjnu 2021 u příležitosti narozenin ruského prezidenta označil Putina za jednoho z mála státníků, který je vzdělaný, rozvážný a chrání národní zájmy. „Určitě není dokonalý, ale pro mě je příkladem vlastence a světového státníka,“ napsal tehdy Machala.

Intronizace Krista na Slovensku nakonec nebude

Evropa

Po únoru 2022 s veřejnými projevy obdivu k Putinovi přestal, ale nadále šířil tvrzení kremelské propagandy.

Válku na Ukrajině způsobili podle Machaly „cizí pánové ze Sionu a zpoza Atlantiku“. V otázce konfliktu v Gaze se jasně postavil na stranu Palestiny. Izrael páchá podle Machaly „stejnou genocidu jako nacisté“.

Donedávna byl náměstkem Šimkovičové Štefan Kuffa (nominant SNS), který před vysokými církevními hodnostáři vyzval k intronizaci (uvedení na trůn - pozn. red.) Ježíše Krista na Slovensku. Chtěl přimět biskupy, aby Slovensko zasvětili Kristu Královi.

Kuffa rovněž vyzval k zastavení „gender ideologie“ a zdůraznil, že žena nemá právo na potrat. Cyrila a Metoděje označil za diplomaty slovenského národa.

„Tito dva muži byli diplomaté, kteří propojili Východ se Západem,“ konstatoval Kuffa, který dnes už působí na ministerstvu životního prostředí.

Reklama

Výběr článků

Načítám