Hlavní obsah

Intronizace Krista na Slovensku nakonec nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská ministryně kultury Martina Šimkovičová (nominant Slovenské národní strany SNS) potvrdila, že nebude iniciovat intronizaci Ježíše Krista na Slovensku za účasti celé slovenské vlády. Uvedení Krista na slovenský trůn přislíbil její náměstek Štefan Kuffa (nominant SNS).

Foto: Profimedia.cz

Slovenská ministryně kultury Martina Šimkovičová

Článek

„Byla to jeho vlastní iniciativa. My jsme si to vydiskutovali a je to mimo ministerstvo kultury,“ uvedla Šikovičová pro web aktuality.sk.

Od Kuffova nápadu se distancovala také Konference biskupů Slovenska (KBS). „Konference biskupů Slovenska se distancuje od slov, která zazněla v projevu zástupce ministerstva kultury v průběhu Trnavské novény, kterou každoročně připravuje Trnavská arcidiecéze,“ uvedla ve svém stanovisku KBS.

Kuffa minulý týden v trnavském chrámu před vysokými církevními hodnostáři, mezi nimiž byl i Nicola Girasoli, apoštolský nuncius na Slovensku, vyzval k intronizaci Krista na Slovensku.

Další perla ze slovenské vlády: Intronizujte Ježíše Krista

Evropa

„Já vás prosím, Excelence, aby bylo Slovensko zasvěcené Kristovi Královi za účasti všech biskupů a celé vlády. Za ministerstvo kultury dáváme příslib, i takhle veřejně ho dávám, že my budeme ti, kteří budou iniciovat, aby se co nejdříve podle možnosti dosáhlo toho, aby Kristus Král byl intronizován a stal se králem Slovenska,“ řekl Kuffa.

Zastavte genderovou ideologii

Náměstek ministryně kultury vyzval také k zastavení „gender ideologie“. „Za ministerstvo kultury slibujeme, že gender ideologie, která trápí naše Slovensko, nebude. To bude konec,“ zdůraznil a dodal také, že žena nemá právo na potrat.

Ministerstvo kultury se stává centrem bizáru na Slovensku

Evropa

„Dnešní liberální svět říká – to je nic, toto dítě, to je jen shluk buněk, to je jen kus nějakého masa, žena má právo svobodně s tím naložit. No nemáš právo, jednoduše ty rozhoduješ o druhém životě a k tomu ti Bůh nedal právo, abys ty takto konala v té věci,“ řekl Kuffa, který poté vyzval matky a babičky, aby byly svým dcerám a vnučkám, které se ocitnou v krizi a nechtěně otěhotní, tou správnou oporou.

Cyrila a Metoděje označil za diplomaty slovenského národa. „Tito dva muži byli diplomaté, kteří propojili východ se západem,“ konstatoval Kuffa.

Pandemii covidu, kdy „jsme uvěřili rouškám a vakcíně“, přirovnal k morové epidemii z roku 1710 a popisoval, jak tehdy lidé konali procesí s obrazem Trnavské Panny Marie. „Ten mor zázračně padl, ze dne na den. Kam se poděla naše víra?“ apeloval náměstek.

Ficova vláda získala důvěru

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám