Hlavní obsah

Slovenka si při porodu císařským řezem sama vytáhla dítě z břicha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Ve městě Krompachy v Košickém kraji provedli lékaři zdejší nemocnice unikátní porod císařským řezem, při němž si matka sama vytáhla dítě z břicha. V úterý o tom informovala televize Joj.

Foto: Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Lékaři říkají, že pozitivem takového porodu je, že matka a dítě jsou od sebe jen opravdu malou chvilku. „První dva porody jsem měla sekci, třetí porod v řadě mi byla doporučena rovněž. Myslela jsem si, že už mě nic nepřekvapí, ale primářka se mě zeptala, zda si nechci vyndat dítě z bříška sama. Má odpověď byla jednoznačně ano,“ uvedla matka.

Dá se říct, že malá Nina se narodila přímo do rukou své matky, která to vnímala jako zlomový moment společného života s vytouženou dcerkou. „Jen ho cítíte kopat a cítíte pohyby, ale nevidíte ho. A najednou, po těch devíti měsících, máte možnost vidět děťátko ještě takové špinavé a najednou máte možnost být s ním. Je to úžasný pocit,“ dodala šťastná maminka.

Pro zdravotníky zdejší nemocnice to byla premiéra. „Pacientka byla ve spinální anestezii, při plném vědomí. Byla připravena jako operatér, měla vydezinfikované ruce, sterilní plášť a sterilní rukavice,“ vysvětlila gynekoložka Alina Tkachuková.

Lékaři pomohli dítěti ven po bříško a pak si ho maminka sama vytáhla k sobě na hrudník. „Proběhlo to úplně úžasně, fakt doporučuji všem,“ dodala matka.

Řidič s českou SPZ poškodil v Bratislavě 12 zaparkovaných vozů

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám