Hlavní obsah

Slováci opět v ulicích kvůli Gorile: žádají zrušení předčasných voleb

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Zrušení předčasných voleb bylo hlavním požadavkem asi tisícovky protestujících, kteří se v pátek sešli před Prezidentským palácem v Bratislavě. Předčasné parlamentní volby se v zemi konají za týden 10. března.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slováci v ulicích Bratislavy požadují zrušení předčasných voleb kvůli kauze Gorila

Článek

Několik řečníků žádalo přeložení voleb na podzimní termín. „Volby organizují zkorumpovaní politici, aby se udrželi u moci,“ uvedl jeden z řečníků.

Bratislavský protest se konal před Prezidentským palácem, na němž preventivně uzavřeli všechny okenice, aby bránili okna před případnou sprškou banánů a vajec, které protesty Gorila provázejí. Policie navíc postavila kolem paláce kovové zátarasy.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Protest kvůli kauze Gorila se konal před Prezidentským palácem v Bratislavě.

Po vypuknutí aféry s názvem Gorila, které odhalovala korupci v politice, přišlo na bratislavské Náměstí Slovenského národního povstání navzdory silným mrazům asi 15 tisíc lidí. Postupně však zájem veřejnosti o protesty klesá, i když se konají i v dalších slovenských městech. Podle TV Markíza bylo například v pátek v Banské Bystrici na náměstí pouze deset lidí.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Na Prezidentském paláci v době protestu kvůli aféře Gorila preventivně zavřeli všechny okenice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám