Hlavní obsah

Šest mrtvých a 16 zraněných po ruském útoku na ukrajinskou Novou poštu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest mrtvých a 16 zraněných si vyžádal ruský raketový útok na distribuční středisko soukromé ukrajinské poštovní společnosti Nova pošta v obci Korotyč v Charkovské oblasti. Budovu zasáhly patnáct minut po desáté večer patrně dvě střely S-300 odpálené z ruské Bělgorodské oblasti, píše zpravodajský web listu Ukrajinska pravda.

Foto: Profimedia.cz

Následky ruského raketového útoku na Novou poštu v ukrajinské obci Korotyč

Článek

Všichni zranění a mrtví jsou zaměstnanci poštovní společnosti, oznámili vyšetřovatelé. Neměli šanci na záchranu, signál protivzdušné obrany se rozezněl sekundu před dopadem raket. Na místě vypukl požár na ploše asi tří set čtverečních metrů. Logistické centrum je zcela zničené, včetně přistavených kamionů.

„Běžný civilní objekt. Bohužel, na místě jsou mrtví,“ napsal v sobotu večer na sociální síti X ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a připojil krátké video následků útoku. „Na ruský teror musíme reagovat každodenními výsledky na frontě. A přesně to děláme,“ okomentoval záběry Zelenskyj.

Šéf Charkovské civilní oblastní správy Oleh Syněhubov uvedl, že někteří ze zraněných se do rukou lékařů a záchranných složek dostali ve velmi těžkém stavu. Také on zdůraznil, že ruský útok směřoval proti civilnímu objektu.

Rusko zasáhlo obchod a kavárnu v Charkovské oblasti. Na 50 mrtvých

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám