Hlavní obsah

Rusko zasáhlo obchod a kavárnu v Charkovské oblasti. Na 50 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruská armáda při ostřelování ukrajinské Charkovské oblasti zasáhla obchod a kavárnu v obci Hroza, kde podle předběžných informací zemřelo nejméně 49 osob. S odkazem na Telegram ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o tom informuje ukrajinská agentura Unian. List Ukrajinska Pravda později uvedl, že mezi mrtvými je i šestileté dítě.

Rusko zasáhlo obchod a kavárnu v Charkovské oblasti. Na 50 mrtvýchVideo: Reuters

 
Článek

„Prokazatelně brutální ruský zločin. Raketový útok na obyčejný obchod s potravinami, zcela záměrný teroristický útok. Kupjanský okres v Charkovské oblasti. K dnešnímu dni tam bylo zabito více než 48 lidí. Upřímnou soustrast všem, kteří přišli o své blízké!“ napsal na Telegramu Zelenskyj, podle kterého je zraněným již poskytována pomoc.

Foto: Telegram/Oleh Syněhubov, Reuters

Hasiči pracují u zasažené vesnice Hroza

Informaci potvrdil i šéf místní oblastní správy Oleh Syněhubov. „Nepřítel se dopustil dalšího válečného zločinu v Charkovské oblasti,“ napsal Syněhubov na Telegramu. „V 13:15 Rusové ostřelovali kavárnu a obchod v obci Hroza v Kupjanském okrese, kde se nacházelo mnoho civilistů,“ dodal.

Podle Syněhubova bylo navíc zraněno minimálně šest osob, včetně jednoho dítěte. „Lékaři jim poskytují potřebnou pomoc. Záchranné operace na místě probíhají,“ uvedl.

Úřad ukrajinského generálního prokurátora posléze na Telegramu uvedl, že mezi 49 mrtvými je i jedno dítě. Podle listu Ukrajinska pravda je dětskou obětí šestiletý chlapec.

V době ruského útoku se podle zpravodajské agentury Nexta měl v obci konat smuteční obřad za místní obyvatele, což má být důvod, proč se na jednom místě sešlo tolik lidí.

Obec Hroza se nachází zhruba 35 kilometrů od města Kupjansk a před tragédií v ní žilo kolem 500 obyvatel.

Galerie obsahuje citlivé snímky.

Rusové stahují lodě ze Sevastopolu

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám