Hlavní obsah

Seniorka ve Vídni držela půl roku 45letého syna ve sklepě

Novinky, DPA, Jitka Zadražilová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

Neuvěřitelný případ vyšetřuje vídeňská policie. Od dubna měla držet ve sklepě rodinného domu ve Vídni-Penzingu 77letá žena svého 45letého syna, píše agentura DPA. Důvod vyšetřovatelé zatím ve čtvrtek odpoledne ještě neznali. Žena byla zadržena a vyšetřuje se pro trestný čin omezování osobní svobody, píše server deníku krone.at.

Foto: Profimedia.cz

Policie v Rakousku. Ilustrační foto.

Článek

Případ odstartoval ve středu odpoledne, když seniorka zavolala záchranáře kvůli „neúnosnému hygienickému stavu“ syna. Záchranka nalezla v otřesných hygienických podmínkách muže, který byl v naprosto zbědovaném stavu.

Těžce nemocný muž na cestě do nemocnice záchranářům řekl, že ho matka v dubnu zamkla ve sklepě. Poté vídeňská záchranka zalarmovala policii.

Podle policejního mluvčího Daniela Fürsta nebyl muž kvůli špatnému zdravotnímu stavu dosud vyslýchán. Lékaři potvrdili, že muž byl po příjezdu na kliniku v kritickém stavu, nyní je již stabilizovaný.

Případ Fritzl

V roce 2008 šokoval policisty a později celý svět případ Fritzl. V dolnorakouském městě Amstetten 28. dubna 2008 zatkla policie Josefa Fritzla, který od konce srpna roku 1984 věznil ve sklepě rodinného domu svou dceru Elisabeth Fritzlovou. Zde ji pravidelně znásilňoval a zplodil s ní sedm dětí, z nichž jedno zemřelo, tři byly uvězněny ve sklepě spolu s matkou a tři žily přímo v domě.

Když Fritzl dceru uvěznil, bylo jí 18 let. Osvobození se dočkala ve 42 letech a byla to náhoda. Jedno z děti Elisabeth upadlo do bezvědomí a Fritzl souhlasil, aby mu byla poskytnuta lékařská péče. Dívka byla odvezena do nemocnice, kde lékaři zjistili selhání ledvin. Případ se zdál ale podivný a tak nemocnice upozornila policii, která  objevila v domě všechny vězněné.

Reklama

Výběr článků

Načítám