Hlavní obsah

Seniora, který se v Rusku pokusil vypálit vojenskou správu, našli mrtvého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsevoložsko

Ve Vsevoložsku v ruské Leningradské oblasti nalezli ve čtvrtek mrtvého 76letého seniora, který se před třemi dny pokusil vypálit tamní vojenskou správu. Podle serveru Fontanka spáchal senior sebevraždu. Kvůli pokusu o žhářství čelil trestnímu stíhání ze strany ruských úřadů.

Foto: Profimedia.cz

Žhářský útok seniorky na vojenskou budovu v Petrohradu z 1. srpna

Článek

Senior se stal terčem lidí, kteří se vydávali za ruské policisty, přes telefon ze starších lidí nejprve vylákali peníze a jejich navrácení podmiňovali útokem na budovy vojenské správy. Fontanka uvedla, že 76letý muž byl nalezen mrtvý v bytě, který před několika dny prodal, a to právě na základě telefonátu.

Ve středu se muž vydal se dvěma Molotovovými koktejly před budovu vojenské správy ve Vsevoložsku, kde se přibližně minutu marně pokoušel zápalné lahve zapálit. Nakonec se mu podařilo založit pouze nepatrný požár, který strážníci vyběhnuvší z budovy udusili nohama.

Fontanka zjistila, že muž navíc spáchal sebevraždu ve stejný den, kdy proti němu ruské úřady zahájily trestní stíhání za pokus „cíleně zničit žhářstvím cizí majetek“. U seniora při nalezení těla údajně objevili známky sebeudušení.

Na začátku týdne došlo po celém Rusku k několika žhářským útokům na vojenské budovy. Na svědomí je měli především senioři. Ti podle ruských zdrojů snáze podlehnou telefonním podvodníkům. Tito lidé pod rouškou zaměstnanců FSB či bezpečnostní služby centrální banky vylákali ze seniorů peníze a jejich navrácení podmiňovali právě útoky na vojenské budovy. Lidé navíc své činy museli natáčet na kameru.

Jsem od policie, musíte to jít vypálit. Sabotéři nechávají ničit vojenské správy po celém Rusku

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám