Hlavní obsah

Sarkozy chce dál vládnout Francii, ale průzkumy mu nepřejí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy v pondělí večer oficiálně potvrdil, že bude kandidovat v nadcházejících prezidentských volbách. Podle všeobecného očekávání se tak postaví svému největšímu politickému soupeři v socialistickém táboře Françoisovi Hollandovi.

Foto: Philippe Wojazer , Reuters

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy

Článek

"Ano, jsem kandidátem do prezidentských voleb," prohlásil Sarkozy při vystoupení v televizní stanici TF1. Podle agentury AFP však nejsou výsledky průzkumů veřejného mínění pro Sarkozyho příznivé.

V prvním kole voleb, které budou 22. dubna, mu hodlá dát svůj hlas 25 procent potenciálních voličů, což by mu mohlo stačit, aby se probojoval do druhého kola, naplánovaného na 6. května. Tam má ale Hollande naději na obdržení 57 až 60 procent hlasů.

Sarkozy hodlá v rámci předvolební kampaně pronést první velký projev v neděli v Marseille. Podle deníku Le Figaro bude chtít klást důraz především na "velikost Francie".

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám