Hlavní obsah

Rusové znejistěli. Školačka bez letenky a dokladů sama odletěla z Moskvy do Petrohradu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Bezpečnostní opatření na letišti Moskva-Vnukovo potřebují revizi. Kompletním odbavením tam totiž bez doprovodu, dokladů a letenky prošla jedenáctiletá školačka. Přesto, že nikdy předtím letadlem necestovala, dostala se bez potíží až na palubu stroje mířícího do Petrohradu.

Foto: Profimedia.cz

Moskevské letiště Vnukovo

Článek

„Vždycky jsem se chtěla proletět,“ vysvětlila dívenka své počínání podle serveru RT.

A své přání si žákyně páté třídy splnila. Po rozloučení s odlétajícím otcem se vytratila matce a přimíchala se do davu, který vcházel do celního prostoru. Stejně si počínala na palubě letadla, kde se tvářila, že patří k mnohačetné rodině sedící vedle.

Krásy Benátek Východu si ale nejmenovaná dívka neprohlédla. Po přistání totiž s falešnou rodinou neudržela krok a na letišti v Petrohradě si již policisté černé pasažérky všimli. Než bude zařízena její doprava zpět do ruské metropole, musí teď školačka zůstat v dětském domově.

Moskevští vyšetřovatelé na bezpečnostní incident reagovali zevrubnou prověrkou ruských letišť.

Dětský ombudsman Pavel Astachov prohlásil, že vinu nese nejen letištní personál, ale i rodiče děvčete. Podrobnosti o totožnosti dítěte ani o údajně neurovnaných rodinných poměrech média nepřinesla.

Reklama

Výběr článků

Načítám