Hlavní obsah

Rusové opět zaútočili ze vzduchu na Kyjev, drony zasáhly Charkov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruská invazní armáda provedla už pátý vzdušný útok na ukrajinskou metropoli Kyjev za prosinec, uvedly ukrajinské úřady. Nad Kyjevem se protivzdušné obraně podařilo všechny drony sestřelit, zasaženo však bylo druhé největší ukrajinské město Charkov.

Kyjev zažil v noci na středu novou sérii ruských vzdušných útoků

Článek

Sirény se v noci na středu opět rozezněly v Kyjevě i dalších ukrajinských městech. „Podle předběžných informací nejsou v hlavním městě žádné oběti ani destrukce,“ oznámil na platformě Telegram náčelník vojenské správy ukrajinské metropole Serhij Popko.

Starosta druhého největšího ukrajinského města Charkova Ihor Terechov naopak informoval o nejméně dvou „příletech“ poblíž obytných budov a civilních objektů. „Na místě zasahují záchranáři,“ napsal s poznámkou, že informace o případných obětech a škodách se upřesňují.

Rusko na Ukrajinu vpadlo loni 24. února a Ukrajina od té doby pravidelně čelí jeho ostřelování a vzdušným úderům. Ty výrazně zintenzivnily loni na podzim, kdy Moskva zahájila rozsáhlé bombardování ukrajinské infrastruktury a měst, čímž v zimních měsících přerušila dodávky energie, tepla či vody. Kyjev už dříve varoval, že k podobné strategii Moskva nejspíš přistoupí i tuto zimu. Ukrajinci ale mezitím posílili svou protivzdušnou obranu, která je efektivnější než dříve.

Kyjevem otřásly výbuchy, protivzdušná obrana sestřelila osm ruských raket

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám