Hlavní obsah

Ruský vězeň se vrátil z války. V restauraci zastřelil dlužníka a pokračoval v jídle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřicetiletý bývalý vězeň Alexej Isakov, který se nedávno vrátil z války na Ukrajině, zastřelil v petrohradské restauraci Chabrets obchodního partnera, jenž mu měl dlužit sedm milionů rublů (asi 1,8 milionu korun). Posléze se vrátil ke stolu a pokračoval v jídle. Informuje o tom ruský list Fontanka.

Foto: НЕВАЖНЫЕ ВЕСТИ/Síť X/Screenshot

Vražda v petrohradské restauraci

Článek

Vraždu natočila bezpečnostní kamera, na níž je vidět, jak oba muži sedí naproti sobě u stolu. Po chvíli Isakov vytáhne zpod stolu zbraň a vystřelí do své oběti. Ta se ještě pokusí z místa utéct, pachatel ale vstane a do muže vypálí ještě dalších několik kulek. Poté se otočí, vrátí se ke stolu a pokračuje v jídle.

Fontanka uvedla, že se Isakov ani nepokusil z místa činu utéct. Později ho zadrželi policisté, kteří do restaurace přijeli. Ruský list navíc zdůraznil, že vražda měla být plánovaná a že oběť měla přinést pachateli část dluhu.

Podle petrohradských úřadů došlo ke střelbě 18. března asi v 19:36 (17:36 SEČ), oběť na místě zemřela. V současné době na místě pracuje vyšetřovací a operační tým, který zjišťuje všechny okolnosti činu.

Milost za účast ve válce dostal v Rusku i vrah ze sekty satanistů. Své oběti i pojídali

Evropa

Isakov sloužil v okupantské armádě poté, co byl v květnu roku 2021 odsouzen ke 3,5 roku odnětí svobody. Podle Fontanky to bylo za to, že jednoho dne na ulici spatřil přívěs se sněžným skútrem, který se rozhodl ukrást a prodat. V kanceláři, kde prodej uskutečnil, posléze uviděl trezor, který vykradl. Aby se vyhnul odhalení, odmontoval na ulici z náhodného BMW poznávací značku a připevnil ji na své vozidlo.

Ruský list připomněl, že to nebyl jeho jediný prohřešek. Trestán byl v minulosti také za řízení v opilosti a další krádeže v Kirovské oblasti.

Ruský kanibal má na frontě odslouženo. Jede domů

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám