Hlavní obsah

Ruský kanibal má na frontě odslouženo. Jede domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ruské Sachalinské oblasti pustili na svobodu vraha, který v letech 2003 až 2012 zavraždil čtyři osoby. Té poslední následně uřízl Denis Gorin kus nohy, který snědl. Informuje o tom Rádio Svobodná Evropa (RFE). V krátkém období se jedná o druhého ruského vraha, kterého Ruská federace výměnou za půlroční účast ve válce na Ukrajině omilostnila.

Foto: Denis Gorin/OK.ru

Ruský kanibal Denis Gorin

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Gorin byl poprvé odsouzen v roce 2003, a to za vraždu a znesvěcení těla zavražděné osoby. Odsedět si za to měl deset let, v roce 2010 ho ale z vězení propustili.

Ruský vrah ale hned v červnu 2011 se svým bratrem Jevgenijem nejprve surově zbili muže, a zatímco byl muž v bezvědomí, ho podle Rádia Svobodná Evropa Jevgenij „dorazil nožem“. O rok později ubodali dalšího muže.

V létě 2012 byla objasněna nejméně čtvrtá vražda Denise Gorina. Podle vyšetřování v listopadu 2010 nejprve zabil muže a poté mu z jeho nohou odřízl maso, které umyl, uložil do lednice a následně snědl.

Soud ho za to v roce 2018 odsoudil na 22 let v trestanecké kolonii se zvláštním režimem, píše ruský list The Moscow Times.

Jak ale uvedlo RFE, na Gorinově účtu na sociálních sítích se objevila nová fotografie, ve které se čtyřnásobný vrah a kanibal nachází ve vojenské uniformě se symbolem Z na rukávu.

„Nyní je už v Južno-Sachalinsku v nemocnici a je středně těžce zraněný,“ uvedl podle RFE jeho soused Dmitrij. „Považujte ho (Gorina) za svobodného, omilostněného. Ale nemyslím si, že bude na svobodě dlouho. Příbuzní jeho obětí si všechno pamatují,“ dodal.

Další omilostněný vrah

Ruská federace tento týden omilostnila i Nikolaje Oglobljaka, který měl zůstat ve vězení až do roku 2030. V roce 2010 byl totiž odsouzen za podíl na brutální satanistické vraždě čtyř nezletilých osob.

Jak ale uvedl ruský web Lenta, Oglobljak dostal milost za účast ve válce na Ukrajině, kde utrpěl vážné zranění, a nyní z něj má být invalida.

„Chodí, ale zranění to bylo vážné. Zpátky ho vezmou jen těžko,“ řekl jeho otec ruskému webu 76. „Zatím nepracuje, zotavuje se,“ dodal.

Milost za účast ve válce dostal v Rusku i vrah ze sekty satanistů. Své oběti i pojídali

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám