Hlavní obsah

Milost za účast ve válce dostal v Rusku i vrah ze sekty satanistů. Své oběti i pojídali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odsouzený ruský vrah Nikolaj Oglobljak, který měl zůstat za mřížemi do roku 2030 za podíl na brutálních satanistických vraždách čtyř nezletilých, dostal milost díky své účasti ve válce na Ukrajině. Nyní je již zpátky doma ve městě Jaroslavl, potvrdil tamním médiím jeho otec.

Foto: Profimedia.cz

Vězení Lefortovo, ilustrační foto

Článek

O případu informuje ruský zpravodajský web lenta.ru. Třiatřicetiletý Oglobljak byl v roce 2010 odsouzen ke dvacetiletému trestu, po zahájení „speciální vojenské operace“ ale narukoval k jednotce Štorm-Z. V bojích utrpěl vážné zranění a nyní je z něj invalida.

„Chodí, ale zranění to bylo vážné. Zpátky ho vezmou jen těžko,“ sdělil otec odsouzeného satanisty jaroslavlskému zpravodajskému webu 76.ru. „Zatím nepracuje, zotavuje se,“ dodal.

Oglobljak se připojil k satanistické skupině mladistvých v roce 2006. Ta nejprve vraždila psy a kočky, později se jejími oběťmi staly spolužačky jednoho z členů sekty, které se hlásily k takzvaným „gotikům“. Těla zavražděných byla rozřezána a částečně zkonzumována. Rovněž další dvě oběti znaly své pozdější vrahy z dřívějška - šlo o dívku a chlapce, který byl ubodán 666 ranami.

Všichni vrazi byli v době spáchání trestných činů nezletilí a dostali maximálně desetileté tresty. Jediného Oglobljaka poslal soud za mříže na 20 let, protože byl v době vyhlášení rozsudku již plnoletý, uvedl web 76.ru.

Kreml hájí Putinovu milost pro vraha studentky

Zahraniční

Ruská veřejnost reaguje na již zaběhlou praxi omilostňování odsouzených vrahů a násilníků výměnou za účast v ozbrojené agresi proti Ukrajině pobouřeně. Jedním z posledních takto medializovaných případů bylo tento měsíc propuštění Sergeje Chadžikurbanova, který si na Ukrajině „vysloužil“ milost za účast na vraždě ruské opoziční novinářky Anny Politkovské.

Reagovat poté musel i Kreml. „Existuje určitá praxe, která se uplatňuje, a nakolik je mi známo, žádné výjimky neexistují. Respektive existují, ale nikoliv kvůli ohlasům veřejnosti na ten či onen případ,“ prohlásil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov po omilostnění Chadžikurbanova.

Prvním vězňům naverbovaným do Wagnerovy skupiny vypršel kontrakt a dostali milost

Válka na Ukrajině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám