Hlavní obsah

Ruský tankista smetl kanonem své spolubojovníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinské ministerstvo obrany koncem ledna zveřejnilo video, na němž manévrující ruský tank smetl kanonem několik vojáků na vedle stojícím vozidle.

Ruský tankista smetl kanonem své spolubojovníkyVideo: Twitter/@DefenceU

 
Článek

Ve videu, které ukrajinské ministerstvo obrany zveřejnilo 27. ledna na Twitteru, jsou vidět tři stojící ruské bojové prostředky a jeden tank, jenž mezi nimi manévruje. Nejprve těsně projede kolem jednoho vozidla, které podle všeho hoří, a pak začne objíždět druhé, na němž je několik vojáků.

Ať už byla důvodem závada, nebo neopatrná manipulace, věž tanku se začne otáčet tak nešťastně, že kanon muže z vedlejšího vozidla smete.

Na záběrech se zdá, že jeden z vojáků má problémy vstát, ale ostatní se dají na útěk, takže pravděpodobně neutrpěli žádná vážnější zranění.

Ukrajinci podobná videa zveřejňují relativně často. V prosinci tak například ukázali záběry, na nichž se ruské pásové vozidlo při převozu vlakem částečně svezlo z vagonu a při pokusu o vyproštění se převrátilo na střechu.

Po pračkách došlo i na vany. Dron zachytil ruské vojáky s těžkým nákladem

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám