Hlavní obsah

Po pračkách došlo i na vany. Dron zachytil ruské vojáky s těžkým nákladem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První záběry na rabující ruské vojáky se objevily záhy po vypuknutí války. A nevypadá to, že by ve svém úsilí někteří příslušníci ruské armády polevovali. Ukrajinský dron zachytil dvojici vojáků, která zřejmě pod heslem „přece to tady nenecháme“, odnášela rovnou celou vanu.

Ruští vojáci odnášejí z domu na Ukrajině vanu.Video: Reuters

 
Článek

Záznam z dronu sdílel v minulých dnech na svém twitterovém účtu Anton Heraščenko, poradce ukrajinského ministerstva vnitra.

Na záznamu je vidět dvojice vojáků, která se lopotí s vanou. Doplňuje ji třetí ruský voják, jenž nese pravděpodobně jakousi konstrukci křesla.

Na rozdíl od případu s pračkami, které ve velkém ruští okupant kradli na počátku své nezdařilé ofenzivy a se kterými byli zachyceni i na nádražích, v tomto případě není jasné, k čemu vojákům vana byla.

Dron natočil ruské vojáky, jak kradou z domu na Ukrajině pračku

Válka na Ukrajině

Podle řady dostupných zpráv ruští vojáci i za frontovou linií přežívají často v dost nevyhovujících podmínkách. Někteří nově mobilizovaní vojáci si v zachycených (a ukrajinskou stranou posléze zveřejněných) odposleších stěžovali, že si musí shánět sami i jídlo a vodu.

Nebylo by tedy divu, kdyby vojáci vanu využili k částečnému zpříjemnění svého ubytování. Ať už by ji využili jako vanu, nebo třeba nádrž na vodu.

Ruští vojáci ukradli ze zničeného domu na Ukrajině pračku.Video: Reuters

Putin je poraženým roku

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám