Hlavní obsah

Rakušané zadrželi český kamión se zraněným dobytkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Český kamión převážející hovězí dobytek zastavila ve Štýrsku rakouská policie, protože údajně nesplňoval základní požadavky transportu zvířat. Na ložnou plochu bylo vtěsnáno 26 zvířat, z nichž některá nemohla stát, protože strop byl příliš nízký.

Článek

Hřbet dvou zvířat přiléhal ke stropu a byl odřený. Celý prostor byl rozdělen nedostatečně. Zvíře, které mělo zadní nohu uvízlou pod jednou z dělicích stěn, se po osvobození nedokázalo ani samo postavit na nohy.

Kamión navíc nebyl označen jako převoz živého dobytka. Po ošetření zvěrolékařem byla zvířata dopravena do cílových jatek, uvedla rakouská agentura APA.

Rakouská policie zadržela na jihu země ve Štýrsku na dálnici A2 český kamión převážející hovězí dobytek, protože nesplňoval základní požadavky humánnosti transportu.

Český kamión ale blíže nespecifikuje.Zvířata směřovala na jatka ve Štýrském Hradci. Při silniční kontrole konané v úterý ale policie zjistila "závažné nedostatky v ochraně zvířat". Ložná plocha kamionu byla na výšku rozdělena do dvou pater, jejichž výška ale některým zvířatům nestačila, aby se v ní mohla postavit.

Reklama

Výběr článků

Načítám