Hlavní obsah

Rakušan měl čtyři roky zneužívat syna, vnučku i další děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Linec

Rakouská policie vyšetřuje údajný rozsáhlý případ sexuálního zneužívání dětí. Jistý muž ze severorakouského Steyru (Štýru) měl čtyři roky znásilňovat svého syna, vnučku, její kamarádky a svěřené dítě své dcery, uvedla v úterý agentura APA. Obviněný Rakušan je nyní ve vyšetřovací vazbě.

Článek

Případ údajného zneužívání, které trvalo od roku 2008, vyplul na povrch v centru péče o děti. Vypovědělo o něm jedno dítě, o které ústav pečuje a které nepochází ze zmíněné rodiny. Na základě tohoto svědectví se do vyšetřování vložila policie.

Údajný násilník obvinění popírá. Vyšetřovatelé proto chtějí spolu s psychology vyjasnit, zda jsou výpovědi obětí věrohodné. S obviněními nyní vystoupila i manželka muže, která tvrdí, že ji za uplynulých dvacet let vícekrát brutálně znásilnil. Dětem bylo v době zneužívání deset až 16 let.

Rakousko má stále na paměti případ Josefa Fritzla, který byl před třemi lety odsouzen k doživotnímu vězení za to, že ve sklepě bez oken roky držel a znásilňoval dceru. Zplodil s ní sedm dětí, z nichž jedno zemřelo. Oběti dnes žijí pod změněnou totožností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám