Hlavní obsah

Rakousko přitvrdí a nepustí do země běžence, kteří tam nepožádají o azyl

– Vídeň • Aktualizováno

Rakousko zavádí tvrdší politiku vůči migrantům. Od příštího pátku chce na svých jižních hranicích zastavovat všechny běžence, kteří v zemi nemají v plánu požádat o azyl, napsal deník Kronen Zeitung s odvoláním na informace z rakouského ministerstva vnitra.

Foto: Boris Grdanoski, ČTK/AP

Rakousko přestává zvládat nápor uprchlíků.

Článek

„Představitelé vlád v Německu a Slovinsku o našem záměru na zpřísnění pohraničních kontrol vědí,“ sdělila ministryně vnitra Johanna Mikl-Leitner. Tímto způsobem chce Vídeň omezit příliv běženců nejen do Rakouska, ale také do Německa, kam směřuje nejvíce uprchlíků.

Zatím není jasné, co přesně se bude dít s utečenci, kteří v Rakousku o azyl nepožádají.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Se zpřísněnými kontrolami jsou srozuměny všechny dotčené země, tedy Německo a Slovinsko, týkat se ovšem budou i hranice mezi Slovinskem a Chorvatskem.

Současně se počítá s masivním posílením ostrahy jižních hranic Rakouska. „Ochrana hranic je nutností, obyvatelé to od nás očekávají,“ prohlásil ministr obrany Hans Peter Doskozil. Kolik vojáků bude na hranici nasazeno, ještě není upřesněno.

V Rakousku za loňský rok požádalo o azyl 90 tisíc lidí. Je to pouhý zlomek ze stovek tisíc běženců, kteří zemí prošli do Německa a severských států.

Reklama

Výběr článků

Načítám