Hlavní obsah

Raketu letící na Sevastopol zachytil snímek zlomek vteřiny před dopadem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpravodajský web Krym.Realii zveřejnil snímek, na němž je na jasně modrém nebi vidět ukrajinská raketa, která v pátek měla zasáhnout štáb ruského Černomořského loďstva v Sevastopolu na Krymu. V té době již budova byla v plamenech po úderu první raketou typu Storm Shadow.

Na Sevastopol dopadly raketyVideo: Reuters

 
Článek

Pravost fotografie, kterou převzala i další ukrajinská média, nelze nezávisle ověřit, nicméně nabourává ruskou verzi událostí, podle níž ruská protivzdušná obrana sestřelila (všech) pět ukrajinských raket mířících na Sevastopol, uvedl Krym.Realii.

Podle ruského ministerstva obrany při útoku na velitelství flotily zahynul jeden voják, později ale Moskva situaci upravila a uvedla, že je nezvěstný. Šéf ukrajinské vojenské rozvědky Kyrylo Budanov zveřejnil čísla, podle nichž zahynulo devět ruských vojáků a šestnáct jich bylo zraněno. Podle jeho tvrzení jsou mezi nimi i ruští generálové.

Foto: X / @clashreport

Raketový útok ukrajinských sil na velitelství ruské Černomořské flotily na Krymu

Na velitelství flotily probíhala porada ruského velení, informovala ukrajinská televize 24kanal. K navádění palby měli přispět partyzáni z hnutí Ateš i obyvatelé Sevastopolu, kteří informovali ukrajinskou stranu o dění ve městě. Televize rovněž s odvoláním na partyzány naznačila, že informace o pohybu ruských sil a situaci ve štábu ukrajinské straně poskytli ruští kolaboranti přímo z Černomořské flotily. Také toto tvrzení nelze nezávisle ověřit.

Foto: https://t.me/krymrealii/25394

Repro Telegram https://t.me/krymrealii/25394

Ukrajinské údery na Krym jsou v posledních dnech častější. Iryna Vereščuková, ukrajinská vicepremiérka a ministryně pro reintegraci okupovaných území, se v této souvislosti obrátila na ukrajinské obyvatele žijící na Krymu, aby dle svých možností zvážili evakuaci z poloostrova po dobu trvání protiofenzivy.

„Opakovaně žádám Ukrajince, aby pokud možno Krym opustili a přečkali deokupaci poloostrova na území kontrolovaném Ukrajinou nebo ve třetích zemích, “ cituje Vereščukovou Ukrajinska pravda.

Foto: Telegram Krym.Realii

Snímek, který má zachycovat ukrajinskou raketu před dopadem

Obyvatelé Sevastopolu si stěžují na zavřené kryty během vzdušných poplachů

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám