Hlavní obsah

Rádio Svobodná Evropa se stalo terčem útoku hackerů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington/Praha

Americká rozhlasová stanice Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda (RFE/RL) se stala terčem hackerských útoků. Informovalo o tom v pondělí vedení této rozhlasové sítě sídlící v Praze. Kvůli útokům je od čtvrtka narušen celosvětový multimediální servis stanice.

Foto: Martin Štěrba, ČTK

Rádio Svobodná Evropa v Praze

Článek

Podle šéfa stanice Kevina Kloseho se lidé musejí již několik dní potýkat s velkými obtížemi při snaze dostat se k internetovému vysílání stanice. Stanice se stále snaží shromáždit dostatek informací o tomto útoku, který je podle všeho cílený, řekl Klose.

Svobodná Evropa se zaměřuje na šíření informací do 21 zemí světa, kde panuje cenzura či neexistuje zcela svobodný přístup k informacím. Pokrývá například Írán, Irák, Afghánistán, Pákistán či Rusko.

Co je DDoS

Útok DDoS (Distributed Denial of Service) má vždy stejný scénář. Stovky tisíc počítačů začnou přistupovat v jeden okamžik na konkrétní server.

Ten zpravidla nezvládne tak vysoké množství požadavků zpracovat a spadne. Pro běžné uživatele se pak takto napadená webová stránka tváří jako nedostupná.

Internet stanice se stal terčem útoku typu DDoS, při němž jsou stránky přehlceny falešnými požadavky na připojení z miliónů počítačů. Cílem takových útoků bývá znemožnění provozu napadených stránek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám