Hlavní obsah

Putování desítek amerických studentů v Tyrolsku skončilo po napadení krávami manévry záchranářů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tento výlet v Tyrolsku skupina 44 amerických školáků s učiteli hned tak nezapomene. V pohoří Kalkkögel na ně během nedělního výšlapu zaútočily krávy, které se popásaly na tamějších loukách. Po útěku na vrchol hory a s příchodem tmy ztratila skupina orientaci, a nakonec je vyděšené a podchlazené dostávali zpět do civilizace horští záchranáři, píše server deníku Kronen Zeitung.

Foto: Profimedia.cz

Kalkkögel

Článek

Čtyři desítky žáků ve věku mezi osmi a 18 lety a čtyři učitelé se vypravili v neděli poměrně v pozdní čas na túru. Kolem 16:00 vyjela skupina ve vesnici Axamer Lizum lanovkou na horu Hoadl, aby odtamtud přes Widdersberg vyšli na Halsl.

Právě tam na skupinu zaútočilo několik krav. Vyděšení studenti a učitelé prchali směrem k Nockspitze, píše Kronen Zeitung s odvoláním na policii. Tam ale jejich putování skončilo. Žáci ani učitelé se totiž neodvážili pokračovat v cestě. Učitelé navíc kvůli nastupující tmě ztratili orientaci. Nakonec zavolali na tísňovou linku.

Horští záchranáři je odvedli do nedaleké horské chaty Birgitz Alm a odtamtud je hasiči a policie odvezli do jejich hotelu. Všichni zúčastnění byli nezranění, jen mírně podchlazení, píše Kronen Zeitung.

Reklama

Výběr článků

Načítám