Hlavní obsah

Putin označil Západ za Říši lží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Jako říši lží označil ruský prezident Vladimir Putin Západ. Stalo se tak v pondělí na poradě o dopadech západních sankcí, napsala agentura Reuters.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Ruský prezident Vladimir Putin.

Článek

Šéf Kremlu na začátku porady prohlásil, že účastníky pozval, „aby mluvili o otázkách souvisejících s ekonomikou a financemi“. „Premiér Ruské federace Michail Vladimirovič Mišustin a já jsme dříve diskutovali na toto téma, samozřejmě s ohledem na sankce, které se takzvané západní společenství, nazval jsem ho ve svém projevu ‚říší lží‘, snaží zavést proti naší zemi,“ řekl Putin.

Setkání se zúčastnili Mišustin, první místopředseda vlády Andrey Belousov, první zástupce vedoucího prezidentské administrativy Sergej Kirijenko, místopředseda vlády Alexander Novak, poradce prezidenta Maxim Oreškin, ministr financí Anton Siluanov, šéfka centrální banky Elvira Nabiullina a šéf Sberbank German Gref.

Washington definitivně odstřihl ruskou centrální banku

Ekonomika

Poté, co Putin oznámil, že se rozhodl provést speciální vojenskou operaci, řada západních zemí oznámila vůči Rusku tvrdé sankce. Pro ruská letadla se uzavřel vzdušný prostor. Nejzávažnější sankce se týkají odpojení některých ruských bank od globálního platebního systému SWIFT, což bankám znemožňuje provádět transakce se zahraničím. USA i EU odstřihly Rusko od aktiv.

Reklama

Výběr článků

Načítám