Hlavní obsah

Putin nařídil posílit armádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek podepsal dekret nařizující rozšíření armády o 137 tisíc nových vojáků. Informovala o tom ruská média.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Armáda Ruské federace by se měla podle prezidentského dekretu příští rok rozrůst ze současných zhruba 1,9 milionu na 2,04 milionu příslušníků, z toho 1,15 milionu by mělo být vojáků. Zbytek by tvořili důstojníci a další zaměstnanci.

V souladu s předchozím výnosem ze 17. listopadu 2017 ruské jednotky čítaly 1 902 758 vojáků a důstojníků, z toho 1 013 628 vojáků, napsala agentura Ria Novosti.

Rusko 24. února zaútočilo na Ukrajinu a od té doby tam vede útočnou válku. Invaze ale postupuje pomalu a ruská armáda se podle odborníků potýká s nedostatkem a špatnou morálkou vojáků.

Odkud chtějí ruští náboráři nové vojáky honem rekrutovat, ruská média neuvádějí. Jako jedna z možností se nabízí již dříve osvědčená metoda nabízení žoldu obyvatelům z chudých a odlehlých částí Ruska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám